hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bélszínszeletek Rossini módra (Tournedos Rossini)

45 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A jól letisztított, lehártyázott bélszínt négy egyforma vastag szeletre vágjuk, tenyerünkkel kissé lelapítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A libamájat is négy szeletre vágjuk, tenyerünkkel kissé lelapítjuk, megsózzuk, és mindkét oldalát lisztbe mártjuk. A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, és megszárítva sózzuk, lisztezzük. A zsemlékből 4 db kb. 2 cm vastag, a bélszínszeletekkel azonos átmérőjű szeletet vágunk.
  2. Serpenyőben egy kevés vajat forrósítunk, és a zsemleszeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Ezután szintén kevés vajon megsütjük a libamájszeleteket és a gombát, majd egy kevés madeiramártásban melegen tartjuk.
  3. A maradék vajat serpenyőben nyílt lángra tesszük, és a hússzeleteket hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük. Amint véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük.
  4. Tálaláskor a tányérok közepére helyezzük a pirított zsemleszeleteket. Ezekre tesszük a félangolosra sütött húst, ráfektetjük a libamájat, és megkoronázzuk szarvasgombával. Adagonként elrendezzük körülötte az erdei gombát, és megöntözzük egy kevés mártással. A maradék mártást külön kínáljuk.

Így készíthetsz madeiramártást >>> 


Köretnek szalmaburgonyát készíts hozzá, de tálalhatod formázott rizzsel vagy főtt burgonyával is (mint a képen). Pontosan tervezd meg a részfolyamatokat, hogy mindent frissen és forrón tudj tálalni. Melegítsd elő a tányérokat!

Ezek is érdekelhetnek