Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bélszínsteak édesburgonyapürével

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • 4 szelet bélszín
  • őrölt bors
  • vaj
  • kakukkfű
  • 3 db édesburgonya

Elkészítés

  1. A bélszínszeleteket megborsozzuk, körbeforgatjuk a forró serpenyőben, oldalanként 10-20 másodperc alatt megkérgesítjük, ettől felveszi a formáját és oldalanként 4-4 percig vajon sütjük. Ha ínyencek vagyunk, tegyünk alá kakukkfüvet. (Sóval azért ne szórjuk meg, mert kiszárítja a húst, ha valaki kívánja, utólag megsózhatja.) A húst médiumra sütjük, pihentetjük. 
  2. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd kevés vajjal pürésítjük.
  3.  

     

Megjegyzés

Recept és fotó: Nemzeti Sport/Bajnokok reggelije - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss