Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bélszín Sztroganoff módon

30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 1 evőkanál liszttel összeforgatjuk. A hagymát finomra, a gombát vékony cikkekre, az uborkát julienne-re vágjuk.

Elővesszük kedvenc teflonserpenyőnket, benne a vajat kevés olajjal felhevítjük, és megfuttatjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a húst, pár perc alatt fehéredésig pirítjuk, majd belekeverjük a gombát is. 3 percnyi pirítás után a mustárral, a konyakkal és az uborkával ízesítjük. A tejfölt a tejszínnel és a maradék 1 kanálnyi liszttel simára keverjük, nyakonöntjük vele a ragut, és jól kiforraljuk.

Tálaljuk forrón, petrezselymes rizzsel körítve, és bontsunk fel mellé egy szép cabernet sauvignont.

Megjegyzés

Mi inkább szűzpecsenyét használunk, mivel a bélszín roppant drága, de csirkemellből is nagyon finom! Csirkénél viszont egy friss, gyümölcsös rozét bontsunk fel inkább. - dzsafi

Ezek is érdekelhetnek

Friss