Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bélszín egyben grillezve

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz páchoz a tengeri sót mozsárban finomra törjük a tarka borssal, a rozmaringgal, a petrezselyemmel és a nádcukorral együtt, majd hozzákeverjük a fokhagyma-granulátumot és a fahéjat.
  2. A húst hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és zsineggel hengeres formára kötözzük. Ezután alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és állni hagyjuk kb. 30 percig.
  3. Közben a faszenes gömbgrillt előkészítjük közepes hőfokú direkt sütésre. A megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, és összekeverjük az olívaolajjal. A bagettet felszeleteljük, megcsepegtetjük a fokhagymás olajjal, és enyhén megsózzuk.
  4. A húst a lecsukott grillben belül rózsaszínre (mediumra) sütjük kb. 30 perc alatt, miközben csipesszel forgatjuk 7-8 percenként. Végül levesszük a rostélyról, és alufóliába csomagolva pihentetjük kb. 10 percig. A mindkét oldalukon aranybarnára grillezett bagettszeletekkel kínáljuk.
A steak akkor sült mediumra, ha a legvastagabb részén beleszúrt maghőmérő 55 fokot mutat.

Ezek is érdekelhetnek