A hámozatlan gyümölcsből pürét készítünk, majd textilen átszűrjük és jégbe hűtjük.
A hideg őszibarackpüréből kimérünk 5 cl-t, és jól lehűtött flőtébe vagy hosszúitalos pohárba tesszük. Lassan felöntjük a behűtött proseccóval, és finoman felkeverjük.
A koktél kitalálója Giuseppe Cipriani, a velencei Harry’s Bár tulajdonosa volt, akit az ital színe egy Bellini-festményen látott árnyalatra emlékeztetett.
A prosecco egy könnyed, szomjoltó gyöngyözőbor, amelyet Északkelet-Olaszországban Veneto és Friuli-Venezia-Giulia tartományok határán készítenek.
Tudtad, hogy a venetói Valdobbiadene, a prosecco fővárosa és az Ezerjó hazájának tartott Mór testvérvárosok?
A turmixgép túlságosan felhabosítja a pürét. Használj inkább sajtreszelőt!
Szükség esetén a pürét egy kevés cukorsziruppal édesítheted. - MME