Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bellini koktél proseccóval

15 perc
egyszerű
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hámozatlan gyümölcsből pürét készítünk, majd textilen átszűrjük és jégbe hűtjük. 
  2. A hideg őszibarackpüréből kimérünk 5 cl-t, és jól lehűtött flőtébe vagy hosszúitalos pohárba tesszük. Lassan felöntjük a behűtött proseccóval, és finoman felkeverjük.

Megjegyzés

A koktél kitalálója Giuseppe Cipriani, a velencei Harry’s Bár tulajdonosa volt, akit az ital színe egy Bellini-festményen látott árnyalatra emlékeztetett.

A prosecco egy könnyed, szomjoltó gyöngyözőbor, amelyet Északkelet-Olaszországban Veneto és Friuli-Venezia-Giulia tartományok határán készítenek.
Tudtad, hogy a venetói Valdobbiadene, a prosecco fővárosa és az Ezerjó hazájának tartott Mór testvérvárosok?

A turmixgép túlságosan felhabosítja a pürét. Használj inkább sajtreszelőt!

Szükség esetén a pürét egy kevés cukorsziruppal édesítheted. - MME
Kizárólag fehér húsú őszibarackot használj, és ne kísérletezz konzervgyümölccsel vagy kész pürékkel!

Ezek is érdekelhetnek

Friss