hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Belga szalonnás-morzsás endívia-gratin

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal.

Tisztítsuk meg az endíviákat, ha szükséges, távolítsuk el a külső leveleket, hosszában vágjuk félbe. Helyezzük őket a hőálló tálba, a vágott felükkel felfelé. Mindegyiket szórjuk meg kevés cukorral, sóval, borssal. A vajat morzsoljuk a félbevágott endíviákra. A bacont is vágjuk vékony csíkokra, és szórjuk meg vele a zöldséget. Tegyük így a sütőbe, és süssük 10-15 percig.

Közben a száraz kenyeret egy konyhai aprítóbanaprítsuk durvára, keverjük össze a parmezánnal és a fenyőmaggal.

Az endíviákat vegyük ki a sütőből, a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, grillfokozatra. Szórjuk meg az endíviákat a parmezános morzsával és friss kakukkfűvel, olívaolajjal locsoljuk meg.

Toljuk vissza a sütőbe, és 10 perc alatt süssük aranybarnára.

Magában is remek, de kínálhatjuk főtt burgonyával is.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss