Elkészítés: A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágom. Egy sor krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetek. A krumpliréteget ízlés szerint sózom, borsozom, apró vajdarabkákat teszek rá, majd reszelt sajttal meghintem, kevés tejföllel meglocsolom.
A sajtra megint krumpli, pici só, bors, vajdarabkák, aztán újra sajt, tejföl következik. Addig folytatom a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére sajt, a sajtra pedig vajdarabkák és tejföl kerüljenek.
A tálat szorosan lezárom alufóliával, és forró sütőben 50 percig sütöm. Végül az alufóliát levéve 10 percig pirítom.
Tetszés szerinti savanyúsággal, salátával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre