Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Belga cégek fogbarát csokoládét dobtak piacra

A Daskalidés és a Chocolaterie Smet nevű belga cégek egy olyan terméket mutattak be, amit ők csak „fogbarát” csokoládénak hívnak.

A fogbarát csokoládé Barry Callebaut kakaó- és csokoládégyártó újítása. A csokoládégyártók szerint a titok a csokoládé gyártási eljárásában és az összetevőiben rejlik.

Például a tejport tejfehérjével helyettesítik, a cukrot izomaltulózzal, mely egy természetes cukorféle, mézben és cukornádban található, és a finomított cukorhoz hasonlóan glükózból és fruktózból áll. Az izomaltulóz azonban különbözik abban, hogy ellenáll a szájüregi baktériumoknak, ezért nem fokozzák a száj savasodását, így óvják meg a fogakat a szuvasodástól, a cégek szerint. Csak a nagyfokú savasodás, illetve az 5,7 alá eső pH érték esetén merül fel a fogak romlásának veszélye.

Daskalidés és a Chocolaterie Smet állítása szerint a fogbarát csokoládé fogyasztása alatt és után a pH érték a fent említett szint felett marad.
Valójában a csokoládé a „Boldog Fog” minősítést a Toothfriendly International nonprofit szervezettől kapta, mely a fogak egészségének javítása céljából jött létre. A szervezetet a világ minden tájáról támogatják a fogorvosi egyesületek.


"Csak azok a termékek kapják meg a ’Boldog Fog’ minősítést, melyek garantálan biztonságosak a fogakra nézve” – mondta Albert Bär, a Toothfriendly International igazgatója. „Az ezzel a jelzéssel rendelkező édességeket tudományos vizsgálatnak vetik alá elismert és független fogászati akadémiai intézetek. Az ő tesztjük mutatja ki, hogy a termék nem okoz fogszuvasodást.”


Forrás: Medipress

Ezek is érdekelhetnek

Friss