Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezért volt 55 cm Sisi dereka: bizarr fogyókúrás módszerek a múltból

default user icon
MME
Ecet, alkohol, bélféregpete, gyapotgombóc: csak néhány a legérdekesebb régi fogyókúrás módszerek közül. Olvasd el, de nehogy utánozd valamelyiket!
A történelem nagyjai

Sokszor hallhatunk már arról, milyen extrém fogyókúrás trükköket alkalmazott például Sisi királyné, csak hogy megtartsa 55 cm-es derékbőségét. Mániákusan tornázott, rengeteg húst evett, és gyakran fogyasztotta a nyers hús kipréselt levét is – állítóla emiatt lettek idősebb korára reumatikus problémái.

Erzsébet bizony egész életében keményen diétázott, az utókor szakemberei szerint ő lehetett a mai anorexiások „előfutára”.

Egyébként Sisi húsközpontú étrendje hasonlít egy, a 19. század második felében elterjedt módszerre, amit egy William Banting nevű üzletember dolgozott ki. A program lényege az volt, hogy az illető húst hússal evett.

Ám már Sisi előtt is akadtak olyan történelmi személyiségek, akiket részben a diétájuk tett híressé! Hódító Vilmos például megelégelte, hogy kövérsége miatt nem tud rendesen lovagolni, ezért aztán fura fogyókúrába kezdett: egyáltalán nem kelt ki az ágyából, és nem is evett semmit – kizárólag alkoholt fogyasztott. Lefogyott ugyan, viszont még abban az évben meg is halt, miután leesett a lováról.

Lord Byron, a költő, ecetdiétával fogyott le néhány év alatt 30 kg-ot, viszont végül félelmetesen sovány, alig 57 kg lett.

Megették, pedig nem étel

Bizarr ötletnek tűnik, és súlyos egészségügyi kockázatokkal járhatott a gyapotdiéta is. Ennek során a fogyókúrázó a gyapotból gombócokat gyúrhatott, melyeket aztán natúr formájában vagy zselatinba mártva fogyasztott el. A rendkívül buta módszer arra épül, hogy a gyapot eltelít, viszont kevés benne a kalória...


Pusztító féreg

Az 1920-as években terjedt el az a módszer, hogy a fogyni vágyók bélféregpetét tartalmazó pasztillával fertőzték meg magukat. A féregpete aztán a bélben féreggé fejlődött, és – leegyszerűsítve a dolgot – megette a bekerülő táplálékot az ember elől. Így fogyott le a legendás Maria Callas opera-énekesnő is 28 kg-ot. A módszer persze óriási bolondság volt, hiszen a féregtől aztán nem tudtak megszabadulni, és az komoly egészségügyi problémákat okozott.

Pillecukros rántotta és százéves rák - sokkoló fogások a nagyvilágból >>>
Megtalálták a hatodik ízt, amit az ember érzékelni tud >>>
Lebuktak! A sztárok is bűnöznek: így falatozik Vilmos herceg vagy Beyoncé >>>
Mit árul el rólad a kedvenc csokid? >>>

Ezek is érdekelhetnek