Elkészítés: 2 nagy gáztepsit sütőpapírral borítok, a sütőt 175 fokra előmelegítem.
A tojásfehérjét a rummal enyhén felverem. A lisztet a porcukorral és a csipet sóval nagy tálba szitálom. A hideg vajat nagylyukú reszelőn hozzáreszelem. Gyors mozdulatokkal összemorzsolom a hozzávalókat, majd beleöntöm a rummal elkevert tojásfehérjét, és tésztává dolgozom.
A tésztából nagyjából féldiónyi darabokat szakítok, hideg konyhai felületen kis rúddá formálom, a kicsiny rudakat meghajlítom, és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. A kiskiflik egy keveset nőnek sütés közben, így megfelelő távolságot hagyok közöttük.
15-18 perc alatt világosra sütöm. Még melegen minden darabot vaníliával kevert porcukorba forgatok. Ha kihűlt, jól záródó dobozba teszem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre