Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Békebeli puncsszelet

70 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A puncsszelethez először a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és elfelezzük. Az egyik bucit tovább felezzük. Egy 22x34 cm-es tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt teszünk, és az egyik kisebb tésztagolyót rányújtjuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt világosra sütjük.
  2. A másik lapot is kisütjük ugyanilyen módon. A kisült tésztákat a papírral együtt leemeljük és teljesen kihűtjük, mert különben összetörnek!
  3. A megmaradt tésztát is kinyújtjuk, kisütjük. (Ennél nem baj, ha összetörik, mert úgyis törve kerül a töltelékbe.)
  4. A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük, és a darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a darált diót, a kakaóport és a rumaromát is.
  5. Az első réteg tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár, és ismét tészta. Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át állni hagyjuk.
  6. Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított és átszűrt lekvárral lekenjük.
  7. Egy fém tálban a tojásfehérjét a porcukorral és a szörppel elkezdjük felverni, majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a citromlevet, a puncsos pudingport és a vajat is. Addig keverjük géppel, amíg jól be nem sűrűsödik. A lekvárral megkent tészta tetejére csurgatjuk, de gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar megköt. Késsel ne kenjük, mert maszatos lesz!

Ezek is érdekelhetnek

Friss