hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Békebeli puncsszelet

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg zsír
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 3 dl víz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 ek kakaó
  • 1 ek rumaroma
  • A lapok lekenéséhez:
  • baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 2-3 ek málnaszörp
  • 1 db citrom leve
  • 1 csomag puncsos pudingpor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és elfelezzük, majd az egyik bucit tovább felezzük. Egy 22x34 cm-es tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt teszünk, és az egyik lapot rányújtjuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt világosra sütjük.
  2. A másik lapot is kisütjük ugyanígy. A kisült tésztákat a papírral együtt emeljük le, és várjuk meg, amíg kihűl teljesen, mert különben összetörik! A megmaradt kisebb darab tésztát is kinyújtjuk, kisütjük - nem baj, ha összetörik, mert úgyis összetörjük a töltelékbe.
  3. A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük, és a darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a darált diót, a kakaóport és a rumaromát is.
  4. Az első réteg tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár, és ismét tészta. Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át álnni hagyjuk.
  5. Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított és átszűrt lekvárral lekenjük.
  6. Egy fém tálban a tojásfehérjét a porcukorral és a szörppel elkezdjük felverni, majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a citromlevet, a puncsos pudingport és a vajat is. Addig keverjük géppel, amíg jól be nem sűrűsödik. A lekvárral megkent tészta tetejére csurgatjuk, de gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar megköt. Késsel ne kenjük, mert maszatos lesz!

A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

A SÜTŐT SEM KELL BEKAPCSOLNOD: 11 KÁPRÁZATOS KARÁCSONYI DESSZERT BABAPISKÓTÁBÓL>>> 

Megjegyzés

Elkészült a puncsszelet másik változata. Nagyon finom, mutatós sütemény. A máz kivételével anyukámtól maradt rám a recept. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss