Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bejgli sok töltelékkel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dkg porcukor
  • 4 tojássárga
  • csipet só
  • A máktöltelékhez:
  • 50 dkg darált mák
  • 40 dkg porcukor
  • 10 dkg mazsola
  • kb. 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 szem tört szegfűszeg, vagy ennek megfelelő őrölt szegfűszeg
  • reszelt narancshéj
  • csipet só
  • A diótöltelékhez:
  • 50 dkg darált dió
  • 40 dkg porcukor
  • 2 nagyobb savanykás reszelt alma
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg mazsola
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. A szétmorzsolt élesztőt 2 dl tejben a cukorral felfuttatjuk, és a vajas liszthez öntjük. Hozzátesszük a tészta többi alkotóelemét, és jól összedolgozzuk.

Ha a tészta már sima, 8 cipóra osztjuk, konyharuhával letakarva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

A diótöltelékhez a cukrot 1 dl vízben olvadásig hevítjük, levesszük a tűzről, belekeverjük a diót és a többi alkotóelemet, majd összekeverjük.

A máktöltelékhez a tejben elkeverjük a cukrot a gázon, hozzátesszük a mákot, kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. Levesszük a tűzről, belekeverjük a többi alkotóelemet. Vigyázzunk, a mák könnyen odaéghet!

Ha a tészta megkelt, egyesével kinyújtjuk, megtöltjük, széleit behajtjuk, megkenjük tojásfehérjével, feltekerjük, a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a tetjét tojásfehérjével, villával megszurkáljuk. Ezt megcsináljuk mind a 8 adaggal, 4 diós, 4 mákos lesz belőle.

1 órára a hűtőbe, kamrába tesszük. Onnan kivéve ismét megkenjük tojásfehérjével, fél órát állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük, tegyünk az aljára kislábosban vizet, mert gőzös sütőben kell sütni. Mielőtt betesszük a bejgliket a sütőbe, megkenjük most tojássárgájával, így lesz márványos a teteje.

Ezek is érdekelhetnek

Friss