Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Repedésmentes bejgli sok-sok töltelékkel, diósan és mákosan

MME MME
105 perc
mester
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

A bejgli tészta elkészítése:

  1. A tejet langyosítjuk testhőmérsékletűre, majd a cukorral és élesztővel elkeverjük és hagyjuk 20 percig, hogy elszaporodjanak az élesztőgombák a tejben.
  2. A lisztet, sót és vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejet és a tojássárgáját és simára dolgozzuk.

A mákos/diós töltelék elkészítése:

  1. A diót / mákot ledaráljuk, a többi hozzávalót erős lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk.
  2. 5 percig erős lángon főzzük, majd levesszük a tűzről.

A bejgli elkészítése:

    1. 3 db 25 dkg-os tésztára és 3-szor 25 dkg-os töltelékekre osztjuk a hozzávalóinkat.
    2. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a töltelékekkel és felcsavarjuk.
    3. Tojással lekenjük, a diósra egész diókat helyezünk díszítésnek, majd 10 perc pihentetés után hurkapálcikával megszúrjuk 6-7 helyen egészen az aljáig.
    4. Éjszakára fedetlenül hűtőbe tesszük, hogy a tojás megszáradjon rajta és szép márványos legyen az elkészült bejglink.
    5. Másnap 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 45-50 perc alatt készre sütjük.
    6. Ha kihűlt, folpackba csavarjuk és szobahőmérsékleten kettő, de akár három hétig is tárolhatjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a repedésmentes diós és mákos bejgli:


Megjegyzés

Ez a bejgli nem reped meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss