Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a nagy bejelentés: eldőlt, marad-e az árstop

default user icon
MME
Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mikor vezetik ki az árstopot. Erre adott péntek reggeli rádióinterjújában egyértelmű választ a miniszterelnök.

A kormány eredetileg 2023. április 30-ig meghosszabbította az élelmiszerárstopot, ám ez a határidő vészesen közeleg, így sokan már hetek óta várták a döntést az újabb hosszabbításról vagy a hatósági árak esetleges eltörléséről. A múlt heti kormányinfón még nem történt bejelentés, viszont Orbán Viktor a szokásos, péntek reggeli Kossuth Rádiónak adott interjújában ma bejelentette, mi lesz az árstop sorsa.

A riporter felidézte a miniszterelnök korábbi szavait, miszerint dolgoznak azon, hogy mikor és hány lépésben vezethető majd ki az árstop, és feltette a kérdést, hogy a csökkenő infláció lehetővé teszi-e már a hatósági árak eltörlését?

„Még nem. Ami eddig történt az inflációcsökkenés ügyében, nem elegendő, hogy az ársapkát kivezessük" – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hozzátette, hogy néhány élelmiszeripari termék esetében már drasztikus áresés történt, és a kereskedők versenyeznek egymással, hogy minél alacsonyabb árakkal csábítsák magukhoz a vásárlókat. Orbán Viktor szerint az infláció csökkenése áprilisban már általánosan is érzékelhető lesz, nemcsak egy két termék esetében, de a határozott esésre várhatóan május–júniusban kerül majd sor.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss