Beigli három töltelékkel

MME MME
5 3.9/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • liszt
  • margarin
  • cukor
  • tojás
  • tej
  • élesztő
  • darált dió
  • tej
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • tej
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • darált mák
  • gesztenyemassza
  • porcukor
  • rum

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk.

A diós töltelékhez 40 dkg darált diót 2 dl tejjel felfőzünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük.

A mákos töltelékhez felforralunk 3 dl tejet, 15 dkg cukrot, 1 vaníliáscukrot, 40 dkg darált mákot adunk hozzá, és sűrűre főzzük.

A gesztenyés töltelék alapanyagait összedolgozzuk.

A cipókat kinyújtjuk téglalap alakúra, majd a tölteléket elsimítjuk az egész tésztán. A rövidebbik széleket behajtjuk, majd a hosszabbik szélén feltekerjük. Tepsibe téve tojássárgájával megkenjük, majd tojásfehérjével is. A tésztát kicsit megszurkáljuk, és sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss