Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Beértek a gyümölcsök

Van még paradicsom, tökfélék, hagymafélék, gyökérzöldségek és káposztafélék a kertemben, és beértek az őszi gyümölcsök, a szilva, körte és alma is. Ez utóbbiakból ajánlok egy rendkívül egyszerű és gyors édességet ebéd utánra.
De előbb egy kis akutalitás

Örömmel hallom, hogy októberben nálatok is megjelenik a Jamie vidéki konyhája című tévésorozat könyv változata, amely az új keresztségben a „Jamie természetesen - 100 recept a kertemből” címet kapta. Ez volt a kilencedik könyvem – most a 12-nél tartok –, és világszerte nagy sikert aratott. Remélem, Ti is kipróbáltok majd belőle néhány receptet, vagy ötletet tudtok meríteni a kiskert újratervezéséhez. Akinek nincs kertje, az is kaphat tippeket: ablakpárkányon, erkélyen, vagy a konyha sarkában, kiürült konzervdobozokban is remek koktélparadicsomot vagy zöldfűszereket lehet termeszteni.

És akkor jöjjön az egyszerű és gyors desszert!

Óangol sült szilva

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg szilva
1 körte
1 alma
5 cl félszáraz fehérbor
4 cl brandy
2 dkg vaj
½ teáskanál őrölt fahéj
narancshéj csík
citromhéj csík
reszelt szerecsendió
csipetnyi őrölt szegfűszeg
3 evőkanál cukor

Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Nagyságtól függően feldaraboljuk (mindegyik darab nagyjából egyforma nagyságú legyen, hogy azonos időben puhuljanak meg). Kivajazunk egy tűzálló tálat, és beletesszük a gyümölcsöket. A narancs- és citromhéjcsíkot felaprítjuk, majd összekeverjük az őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, a reszelt szerecsendióval és a cukorral. Ezzel a keverékkel szórjuk meg a gyümölcsöket, és jól össze is forgatjuk. Felöntjük a félszáraz fehérborral, a brandyvel, és 20-25 percre forró sütőbe toljuk.

Tipp: Flambírozni is lehet a sült gyümölcsöket. Ekkor a brandyt ne adjuk hozzá, hanem a megsült gyümölcsre öntsük, és gyújtsuk meg.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

Ezek is érdekelhetnek

Friss