A nyakat bárddal kisebb darabokra vágjuk, a zúzát apróbb kockákra, majd megmossuk. A vöröshagymát és a zöldségeket kockára vágjuk, kivéve a friss karalábét, azt egy kicsit később adjuk a levesanyaghoz.
A kacsazsíron megpároljuk a hagymával együtt a zöldségeket, felengedjük vízzel, beletesszük a nyakat és a zúzát, és hozzáadjuk az ételízesítőt. A felkockázott karalábét akkor tesszük a levesbe, amikor a nyak és zúza már majdnem puha.
A tejfölbe belekeverjük a lisztet, jól elkeverjük egy csipet sóval, és a levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, kikeverjük, az egészet a levesbe szűrjük, majd jól kiforraljuk.
Tálaláskor a friss petrezselymet megmossuk, apró kockákra vágjuk, és a leves tetejére szórjuk. Citromkarikákkal ízesítjük, amit külön tányérra teszünk.