Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Becsinált leves májgaluskával

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 50 dkg csirke (tetszőleges darabok, akár aprólék)
  • 3 db fehérrépa
  • 3 db sárgarépa
  • 1/2 db zeller
  • 1/2 db karalábé
  • 4 db gomba szeletelve
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1/4 db karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • babérlevél
  • bors
  • A galuskához:
  • 3 db csirkemáj
  • 1 tk zsír
  • 1 tk liszt
  • 1 db tojás
  • bors
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
  • A tálaláshoz:
  • petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • tárkonyecet

Elkészítés

  1. A húst hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, a habját leszedjük. Beletesszük a répákat, a zellert (és zellerleveleket), az apróra vágott karalábét, a felszeletelt gombát, a paradicsomot, a paprikát, a karfiolt, a hagymát és puhára főzzük. Közben babérlevéllel, sóval és borssal ízesítjük.
  2. A galuskához a csirkemájat felaprítjuk, hozzáadjuka zsírt, a lisztet, a tojást, a sót, a borsot, késhegynyi fahéjat és annyi zsemlemorzsát, hogy szaggatható legyen. Jól összekeverjük. A levesbe szaggatjuk.
  3. Vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Tejföllel behabarjuk, tárkonyecettel tálaljuk.

MÉG TÖBB LEVES RECEPT >>> 

MÉG TÖBB HÚSOS LEVES >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss