Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi zsemle

45 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vizet, a sót, a mézet vagy cukrot, a vajat, végl a száraz élesztőt. Robotgéppel keverjük össze, jól gyúrjuk át, majd konyharuhával letakarva hagyjuk 15 percig pihenni.
  2. Tegyük lisztezett deszkára, és kézzel újra gyúrjuk át.
  3. A tésztát lisztezett deszkán 24 egyforma részre vágjuk, zsemle formára gömbölyítjuk mindet.
  4. Vízzel picit lespricceljük, magokba forgatjuk (fekete és/vagy fehér szezámmag, tökmag). Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, egymástól nagyobb távolságra. Letakarjuk, és langyos helyen kb. 30 percet kelni hagyjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 240 fokra. A megkelt zsömléket betoljuk a sütőbe, és kb. 15 perc alatt készre sütjük mindet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss