Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom, fóliában fél órára a hütőbe teszem. A sütőt előmelegítem 210 fokra. Amíg a tészta a hütőben dekkol, elkészítem a tölteléket.
A vajat, a cukrot és a tojások sárgáját habosra verem, ezután hozzáadom a pudingport, a vaníliás cukrokat és az összes túrót, átnyomva. A tojásfehérjéket habbá verem és fellazítom vele a túrókrémet. Kör alakú sütőforma aljára sütőpapírt teszek, a szélét kivajazom. A tésztát alulra nem túl vastagon elhelyezem, ráöntöm a túrókrémet.
A sütése kicsit komplikált: 210 fokon sütöm 10 percig, utána visszaveszem 180 fokra és ott sütöm kb. még 60 percig. Figyelni kell sütés közben, amennyiben elkezdene barnulni a teteje egy sütőpapírral letakarom, és úgy sütöm tovább.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre