Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi töltött túrós palacsinta

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, aztán hozzáadjuk az olajat és a rumot (ha szükséges, egy kevés buborékos ásvány-/szódavízet is), és 8-10 palacsintát sütünk belőle. 
  2. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal/margarinnal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt (ebben fogjuk tálalni).
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a túróval. Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját, aztán óvatosan, hogy össze ne törjük, (lyukas fakanállal) lazán beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát a rummal együtt.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük, majd félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőedénybe.
  5. Az öntethez (botmixerrel) simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsintarakottas tetejére locsoljuk, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc). 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és a sütőedényben tálaljuk.

9 ÉDES PALACSINTA, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>>

PALACSINTA, A MEGUNHATATLAN - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss