Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi palacsinta

45 perc
rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral, a sóval és az olajjal habosra keverjük egy habverő segítségével, majd felváltva adagoljuk a tejet, a lisztet, és a szódavizet. Csomómentesre keverjük, majd félretesszük pihenni.
  2. A töltelékhez a túrót egy villa segítségével összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, a tejfölt és a mazsolát.
  3. Egy tetszőleges sütőformát vajjal kikenünk, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd elkezdjük kisütni a palacsintákat, egy olajjal kikent palacsinta sütőben.
  4. A kisült palacsintákat megtöltjük a túrós krémmel, majd félbe vágjuk és ferdén sorba rakjuk a sütőformában.
  5. Végezetül elkészítjük az öntetet: a tejfölt elkeverjük a cukrokkal és a lágyra felvert tejszínnel. Ráöntjük a palacsintákra, rámorzsoljuk a vajat és betoljuk az előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Szép pirosra sütjük.

 MÉG TÖBB TÚRÓS DESSZERT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss