Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi fiakkerpecsenye

MME MME
4 4.5/5
75 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat alaposan megsikáljuk, hústűvel többször megszurkáljuk, alufóiába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 180 fokon puhára sütjük kb. 1 óra alatt. Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát felkarikázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, megpirítjuk az olajban, majd rádobjuk a hagymakarikákat, az áttört fokhagymát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig pároljuk mérsékelt tűzön, amíg a hagyma megpuhul, de nem esik szét. A snidligből néhány szálat díszítésnek félreteszünk, a többit apróra vájuk, és a tejfölbe keverjük. Tálalásig hidegen tartjuk.

A megsült krumplikat 5 percig pihentetjük, majd kiszedjük a fóliából és hosszában félbevágjuk. A belsejüket villával fellazítjuk, és gazdagon megrakjuk a szalonnás hagymával. A snidlinges tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

A közelgő hűvös estékre isteni, illatos vacsora. - MME

Ezek is érdekelhetnek