Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi diós kocka

1 5/5
55 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, majd elfelezzük és 2 db egyforma kb. 27x36 cm-es lappá nyújtjuk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt kis szín eléréséig sütjük. Sülés után a széleit egyenesre vágjuk úgy, hogy a két lap egyforma méretű legyen. Az egyik lapot még forrón vágjuk fel 6 egyforma szeletre. (Azért kell még forrón felszelni, mert úgy nem törik, nem reped, nem szakad, hanem könnyen és szépen szeletelhető. Ízlés szerinti formával - azonos távolságban - kiszúrhatjuk a felső lapot.)
  3. A krémhez a darált diót összekeverjük a kristálycukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral. Majd felöntjük kb. 2–2,5 dl forró vízzel. Összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt diótölteléket, és simára keverjük. Kevés rumot vagy rumaromát tehetünk bele.
  5. Az egészben hagyott tésztalapot lekenjük vékonyan lekvárral, erre egyenletesen felkenjük a diókrémet, 6 db-os csíkonként a tészta felkockázott tetejét ráhelyezzük a krémre. Minden egyes kocka tetejének közepére nyomjunk egy csepp lekvárt, és ragasszunk rá egy fél diót.
  6. Az elkészült sütit tegyük 1-2 órára a hűtőbe, majd forró vizes késsel vágjuk kockákra. Porcukorral tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss