Bécsi almás rétes II.

MME MME
4.2/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • leveles tészta
  • alma
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • cukor
  • citrom
  • narancs
  • fahéj
  • mazsola
  • rum
  • darált mandula
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Meghámozzuk, megmossuk az almát, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és húsát felkockázzuk. Felforrósítjuk a vajat, ráöntjük az almát, átforrósítjuk. Hozzákeverjük a cukrot, a citrom- és narancslevet, reszelt héjukat, a fahéjat, a mazsolát és a rumot. Megpároljuk, hagyjuk, hogy a leve elfőjön.

Lisztezett felületen vékonra nyújtjuk a tésztát, 2 lapba vágjuk, mindkettőt meghintjük zsemlemorzsával, majd a szélén egy-egy csíkban ráhalmozzuk a tölteléket. Óvatosan feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A rétest megkenjük olvasztott vajjal, meghintjük szeletelt mandulával, és a sütő középső rácsán kb. 20-30 percig sütjük.

Amikor megsültek, kivesszük, kis olvasztott vajjal megkenjük, vaníliás porcukorral meghintjük.

Langyosan a legfinomabb, de hidegen is isteni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss