Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bébispenóttal rakott pontyfilé vegyes köretekkel

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 egész ponty (kb. 2,5 kg)
  • durvára őrölt színes bors
  • 40 dkg bébispenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • tej
  • 1 tojás
  • 2 zsemle
  • őrölt bors
  • A körethez:
  • petrezselymes burgonya
  • párolt rizs
  • A zöldségkörethez:
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 db cukkini
  • 12 db koktélparadicsom
  • 1 db paprika
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • A tetejére:
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A pontyot megpucoljuk, zsigereljük, kifilézzük, és a két fél részt, a farkánál bevágva bőrétől elválasztjuk. Mindkét felét egyforma szeletekre vágjuk (4-4 szelet), beirdaljuk, sózzuk, durvára darált színes borssal behintjük. 1/2 órát állni hagyjuk, majd minimális olajon mindkét oldalát rost serpenyőben megsütjük. Elég 2-2 perc oldalanként. A megkapatott szeleteket vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A spenótot leforrázzuk, leszűrjük, és késsel apróra vágjuk. A tejben áztatott zsemléket kinyomkodjuk, majd egy tálba tesszük, belekeverjük a vágott spenótot, fűszerezzük, sózzuk, majd a zúzott fokhagymát és 1 egész tojást is hozzákeverünk. Ezt a masszát szépen 4-5 mm vastagon elkenegetjük a halszeletek tetején, végül reszelt sajttal beborítjuk, és a sütőben közép rácson 20 percig sütjük, majd infrán és légkeverésen további 5 percet, hogy a sajt egy kicsit megbarnuljon.

A zöldségkörethez kevés olívaolajon a cm-es darabokra vágott újhagymát megpirítjuk, mehet bele a többi zöldség is, sózzuk, bazsalikommal ízesítjük, ne törjük össze, óvatosan kevergessük, pár perc alatt készen van.

A halat párolt rizzsel, petrezselymes burgonyával és a zöldségkörettel tálaljuk.

Megjegyzés

A halat tegnap fogta a párom, a horgászverseny lezárása után 10 perccel.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss