Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos spárgakrémleves

MME MME
4 4.5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spárgákat megtisztítom, a szárakról levágom, kidobom a fás, kemény részeket, majd felaprítom. A vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágom. A picit megsózott olíván (a sótól gyorsabban puhulnak a rostok) puhára párolom a vöröshagymát, a fokhagyma felét és a spárgakarikákat. Félidőben rászórom a lisztet, amelyet világossárgára pirítok. Hozzáadok fél liter hideg vizet, és habverővel csomómentesre keverem, majd kb. fél óra főzés után turmixgéppel vagy villával pépesítem. További 1 liter vizet adok hozzá, és beleöntöm a tejszínt is. Ha felforrt, beleszórom a szerecsendiót, a bazsalikomot, és ízlés szerint a sót, borsot.

Megjegyzés

Reszelt füstölt sajtra szedve még finomabb, de jót tesz neki a parmezán erőteljes íze is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss