Elkészítés: A sertéscombot kb. 3 cm-es darabokra kockázzuk.
Meghintjük és összekeverjük sóval, borssal, köménnyel és bazsalikommal. A hűtőbe tesszük összeérni, akár egy éjszakára is.
Másnap olajban elősütjük addig, amíg jól át nem sül, meg nem pirul, kb. 15-20 perc.
A tejfölt, a tejet és a mustárt összekeverjük, és egy tepsiben a húskockákra öntjük. Az apróra vágott fokhagymát rászórjuk. A paradicsomot, a hagymát és a paprikát kevés olajon megsütjük, éppen csak megrottyantva. Ha kész, akkor a húsra terítjük, és befedjük alufóliával.
A sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük (kb. 190 fokon), ha már a hús megpuhult, akkor rászórjuk a sajtot, és még addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Ha elfőné a levét, akkor egy kis tejet vagy vizet öntünk még alá.
Köretnek főtt, pirított krumplit adtam hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre