Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos-sajtos csirke

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst sózom, borsozom, s ha lehet, kb. 20 percig állni hagyom. Ezalatt a fokhagymát apróra, a paradicsomokat szeletekre, a sajtot csíkokra vágom. Egy tepsibe sütőpapírt teszek, a sütőt 220 fokra előmelegítem.

A húsokat elősütöm, majd a tepsiben elhelyezem őket. Fokhagymás olívaolajjal meglocsolom őket. Elosztom rajtuk a paradicsomokat és a bazsalikomleveleket, végül a sajtot. Alufóliával lefedem, s a sütőbe tolom. Kb. 1 óra kell neki. Közben figyelem, ha szükséges, öntök alá langyos vizet. Az utolsó negyed órában leveszem a fóliát, s hagyom, hogy megpiruljon a sajt.

Vajas krumlpival körítettem.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss