Elkészítés: A patisszont megpucolöm és feldarabolom (lehet szeletekre, de apróbbra is, én a főzés után még egy kicsit öszzetörtem). Leveskockával, borssal, medvehagymával vagy metélőhagymával ízesített vízben megfőzöm a patisszont annyira, hogy még ne essen szét.
Közben a szalonnát kockára vágom, kisütöm a zsírját ebbe rakom az apróra vágott hagymát. Megpirítom, hozzáadom a darált húst, megdinsztelem, megszórom borssal és pirosparikával, vízzel felengedem. Bazsalikommal ízesítve megfőzöm úgy, hogy a végén maradjon leve.
A főtt patisszont a tepsi aljába rakom, ráöntöm a húst a lével együtt, és a tetejáre tojással, csipet sóval elkevet tejfölt öntök. Forró sütőben 15-20 perc alatt összesütöm, azonnal tálalom.
Tálaláskor még tejfölt tehetünk rá. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre