Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos parmezános pogácsa

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd félretesszük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sajtot, a borsot és összemorzsoljuk a zsiradékokkal, azután hozzáadjuk a bazsalikomot, a tojást, az élesztős tejfölt és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. (Ha szükséges adjunk hozzá még tejfölt, vagy ha lágyabbra sikerülne, gyúrjunk hozzá lisztet.)
  3. A tésztát letakarva 30 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítva kb 2 cm - es vastagságúra nyújtjuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a tetejüket enyhén felvert tojással és megszórjuk magokkal. 20 percig pihentetjük, majd 180°C - ra melegített sütőben aranybarnára sütjük.

SAJTOS, LEVELES, MAGOS, ZÖLDSÉGES: VARIÁCIÓK POGÁCSÁRA! >>> 

SÓS VENDÉGVÁRÓK >>>

VENDÉGVÁRÓ POGÁCSÁK >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss