Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos palacsinta színes nyári raguval

30 perc
egyszerű
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 20-30 db bazsalikomlevél
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl szóda vagy buborékos ásványvíz
  • 1 tk só
  • 2 ek olívaolaj
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg mini mozzarella
  • 10 dkg piros paradicsom
  • 10 dkg sárga paradicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 db bazsalikomlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só

Elkészítés

  1. A liszet, a bazsalikomot, a tojást, a tejet, a szódát, az olívaolajat, és a sót egy turmixgépbe vagy késes aprítóba tesszük, és néhány perc alatt csomómentes, aprított bazsalikomos palcsintatésztát keverünk belőlük.
  2. Felforrósított serpenyőben, néhány csepp olívaolajon kisütjük a palacsintákat
  3. Közel azonos darabokra felvágjuk a zöldségeket és a húst. Egy kis sóval megszórjuk a felaprított csirkemellet, és egy kevés olívaolajon megpirítjuk,  majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és még 5 percig pirítjuk.
  4. A töltelékből minden palacsintára halmozunk 1-2 kanállal, megszórjuk néhány darabka mozzarellával és a palacsintákat háromszög alakúra hajtjuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss