Elkészítés: A csirkét megtisztítom (én levágom a szárnya végét és a püspökfalatot), megmosom, besózom.
A töltelékhez a 2 db zsemlét kevés tejjel leöntöm, belenyomkodom, állni hagyom. A hagymát és a fokhagymát lereszelem, és kevés olajon megdinsztelem, majd a szeletelt gombát is rászórom, sózom, borsikafűvel vagy őrölt borssal megszórom, és a gomba levét elpárolom.
Az összes bazsalikomot felaprítom, az ázott zsemléhez keverem, sózom, hozzáadom a kész gombás-hagymás keveréket. A csirkemájat felkockázom, és ezt is belekeverem a töltelékbe, majd ráütök 1 tojást is. Utána borsozok, ha szükséges.
A csirkemell és a comb bőre alá tolom a tölteléket.
Beáztatom a római tálat langyos vízbe.
Belerakom a töltött csirkét az aljába, szeletelt hagymával megszórom, ráteszem a tál fedelét, és 2 órát sütöm 210 fokon. Ezután a tetejét leveszem, a levével meglocsolom, a többit leszívom róla, és további 20 percig pirítom a tetejét.
Tojásos rizzsel és vegyes salátával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre