Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos krumplitallér

5/5
75 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 70-75 dkg burgonya
  • 1 tojássárga
  • 1 púpozott teáskanál kukoricakeményítő + 1 teáskanál a tálcára
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 1 jókora maréknyi friss bazsalikomlevél
  • 1 mokkáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • A sütéshez:
  • 2 evőkanál kukoricaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat megmostam, héjastul 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 45 perc alatt puhára sütöttem. Még azon melegében meghámoztam, burgonyanyomón áttörtem. A bazsalikomlevelek közül néhányat félretettem a tálaláshoz, a többit felaprítottam.

A keményítővel, sóval, borssal, szerecsendióval meghintettem a még meleg áttört krumplit, kissé összekevertem, majd hozzáadtam a tojássárgáját, az aprított bazsalikomleveleket és az olvasztott vajat. Az egészet összedolgoztam, majd 5 cm átmérőjű tallérokká formáztam. A tálcát megszórtam kukoricakeményítővel, erre sorakoztattam a tallérokat.

Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítettem, a kis tallérok mindkét oldalát 2-3 perc alatt aranyszínűre sütöttem. Friss bazsalikomlevelekkel tálaltam.

Megjegyzés

Friss salátával könnyű ebéd vagy vacsora, de köretként húsételekhez is remek.

További fotók és receptek Habliliom blogjában! >>> - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss