Elkészítés: A nyársak:
1. Négy szelet húst vágok, majd kiklopfolom nem túl vékonyra, és megsózom mindkét oldalán.
2. Csak az egyik felét kenem be a húsoknak mustárral, zúzott fokhagymával.
3. Meghintem borssal, szerecsendiót reszelek a darabokra, és a tépkedett/vagdosott bazsalikomot is rájuk szórom.
4. Feltekerem henger alakban, mint a képen is láthatjátok, egymás mellé helyezem a húsokat, és 4 egyenlő részen átszúrom. Egy éles késsel 4 részre vágom, hogy a nyárson maradjanak, egymás mellett felszúrva a kicsi húscsigák.
5. Olajat hevítek, és 3-3 perc alatt oldalanként, közepes lángon készre sütöm.
A burgonya köret:
1. A burgonyákat héjastól megfőzöm (nem túl puhára), majd megpucolom, és 4 egyenlő, vastagabb szeletre vágom.
2. Az fűszerágacskákat megmosom, majd a burgonya egyik oldalára helyezem, és kicsit rányomkodom.
3. Kevés olajon a fűszeres felével a serpenyőhöz (asztali grillhez) nyomom a burgonyát, és aranyszínűre sütöm mindkét oldalát nagy lángon.
A saláta:
1. A megmosott, megpucolt zöldségeket nagyobb kockákra vágom, az egész magozott olívabogyót hozzáadom.
2. Megsózom, oregánót szórok rá, a borecettel és az olívaolajjal nyakon öntöm a színes egyveleget. Jól összekeverem, és a hűtőbe teszem egy fél órára.