Bazsalikomos húscsiga-nyársak burgonyakörettel és salátával

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • sertéscomb
  • mustár
  • fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • pálcika
  • burgonya
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • olaj
  • paradicsom
  • kígyóuborka
  • lilahagyma
  • olívabogyó
  • oregano
  • olívaolaj
  • fehérborecet
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A nyársak:

1. Négy szelet húst vágok, majd kiklopfolom nem túl vékonyra, és megsózom mindkét oldalán.

2. Csak az egyik felét kenem be a húsoknak mustárral, zúzott fokhagymával.

3. Meghintem borssal, szerecsendiót reszelek a darabokra, és a tépkedett/vagdosott bazsalikomot is rájuk szórom.

4. Feltekerem henger alakban, mint a képen is láthatjátok, egymás mellé helyezem a húsokat, és 4 egyenlő részen átszúrom. Egy éles késsel 4 részre vágom, hogy a nyárson maradjanak, egymás mellett felszúrva a kicsi húscsigák.

5. Olajat hevítek, és 3-3 perc alatt oldalanként, közepes lángon készre sütöm.

A burgonya köret:

1. A burgonyákat héjastól megfőzöm (nem túl puhára), majd megpucolom, és 4 egyenlő, vastagabb szeletre vágom.

2. Az fűszerágacskákat megmosom, majd a burgonya egyik oldalára helyezem, és kicsit rányomkodom.

3. Kevés olajon a fűszeres felével a serpenyőhöz (asztali grillhez) nyomom a burgonyát, és aranyszínűre sütöm mindkét oldalát nagy lángon.

A saláta:

1. A megmosott, megpucolt zöldségeket nagyobb kockákra vágom, az egész magozott olívabogyót hozzáadom.

2. Megsózom, oregánót szórok rá, a borecettel és az olívaolajjal nyakon öntöm a színes egyveleget. Jól összekeverem, és a hűtőbe teszem egy fél órára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss