Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, mert a sárgáját és a fehérjét külön-külön használjuk. A citromot megmossuk, kettévágjuk, és a félnek a levét külön kifacsarjuk ill. a héját le is reszeljük. Amennyiben nem finom túrót vásárolunk, akkor a túrót villával vagy szitán törjük át. A fehércsokoládét törjük apróra. A menta- és bazsalikomleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük.
A tojások sárgáját összekeverjük egy tálban a tejszínnel, a narancslikőrrel és a reszelt citromhéjjal, és gőz fölött addig kevergetjük, amíg szép habos, krémes állagú lesz. Ezután belekeverjük a túrót is. A tojások fehérjét a porcukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A cukros tojásfehérjehabot habverővel óvatosan a tojássárgás-túrós masszába keverjük. Vigyázzunk, hogy össze ne grízesedjen (pl. ha túl meleg a hőmérséklete a víznek, ami felett a habot készítjük). A végén az egészhez hozzáadjuk a leírás szerint elkészített zselatint.
Mielőtt megdermed, porciózzuk ki, mert miután a zselatin megkötött, az egész törhet.
Ezután elkészítjük a bazsalikom habot. A fehércsokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, beletesszük a fenyőmagot, a mentát, a bazsalikomot. Az egészet összeturmixoljuk, és rátesszük a túróra, de akár külön is tálalhatjuk.