Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy elronthatatlan és villámgyors fogás: bazsalikomos csirkés tészta

Szerintem nincs az a tészta, amit el lehet rontani, frissen bármelyikre igent mondanék, főleg, ha még aszalt paradicsom is társul hozzá. Kedvencek találkozása!

Szerintem nincs az a tészta, amit el lehet rontani. Mármint, nyilván, ha túlfőzöd, vagy kemény marad, akkor el van rontva, de alapvetően nem tudsz rossz szószt csinálni. Legyen szó paradicsomosról vagy akár tejszínesről. A tészta szerintem egy esetben lesz rossz: másnap. Amikor is a fincsi szószt beszívja a tészta, és már nem olyan, mint lennie kéne. De frissen bármelyik tésztára igent mondanék, főleg, ha még aszalt paradicsom is társul hozzá. Kedvencek találkozása. :)


Hozzávalók (4 személyre):

100 g olajban eltett aszalt paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
500 g csirkemellfilé

édes-nemes paprika
350 g penne
50 ml tej
50 ml cukrozatlan habtejszín
100 g mozzarella + a tálaláshoz
½ csokor bazsalikom + a tálaláshoz
csilipehely

1. Száraz serpenyőben kissé pirítsuk meg a lecsepegtetett, felaprított aszalt paradicsomot a meghámozott, átnyomott fokhagymával együtt. Azután szedjük ki, és tegyük félre.

2. Locsoljuk a serpenyőbe az olívaolajat, hevítsük fel, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felcsíkozott csirkemellet. Hintsük meg egy kevés sóval és 1 csipet pirospaprikával.

3. Főzzük ki a pennét forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Tegyünk félre kb. 50 ml főzővizet, majd szűrjük és csepegtessük le a tésztát.

4. Keverjük a húscsíkokhoz az aszalt paradicsomos keveréket, a tejet, a tejszínt, a felkockázott sajtot, valamint a félretett főzővizet, ezután forgassuk bele a tésztát. Végül ízesítsük a bazsalikom lecsipkedett, felcsíkozott leveleivel és némi csilipehellyel. Forrón, néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá egy kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/8. számában jelent meg!

További tésztás fintomságok:
Cukkinis sonkás masnitészta >>>
Lecsós penne>>>
Márványsajtos tészta >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss