Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók (a bazsalikomos csirkemelles saslik rudakhoz):
  • 3 csirkemell filé
  • bacon szeletek
  • bazsalikomlevelek
  • grillfűszer
  • Hozzávalók (a magyaros saslik rudakhoz):
  • vöröshagyma
  • lilahagyma
  • bacon
  • csípős parasztkolbász
  • gomba
  • szalonna (sütnivaló)

Elkészítés

Elkészítés:
1. A csirkemell filéket kettévágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, állni hagyjuk kb. 30 percig, majd megszórjuk grillfűszerrel.
2.) Minden szeletre rásimítunk 1 szelet bacont és néhány bazsalikomlevelet, majd feltekerjük.
3.) A tekercset vastagon felszeleteljük, és a csigákat keresztben a saslik rudakra szúrjuk. Tehetünk elé-mögé: cukkínit, gombát, szalonnakockákat, vörös és lilahagymát.
4.) Sütőben kb. 200 fokon, 25-30 perc alatt lesz kész. Grillsütőn sokkal hamarabb átpirul!

Elkészítés: (magyaros saslik rudakat)
1.) A magyaros saslik rudakat úgy állítottam össze, hogy vörös és lilahagyma cikkeket baconba tekertem, majd csípős parasztkolbász karikák, gomba és szalonna következtek.
2.) A saslik rudak alá, a tepsibe, besózott és grillfűszerbe forgatott cukkínit és padlizsánszeleteket tettem, ezek a saslikokból lecsöpögő lében csodásan átsültek.
3.) A sültekhez zöldsalátát és sajtos kiflit kínáltam - minden az utolsó falatig elfogyott...

Ezek is érdekelhetnek