Elkészítés: A rizst szűrőben megmosom, egy kevés olajon megpirítom, aztán kétszer annyi vízzel felöntöm. Egy gerezd fokhagymát kés lapjával összetörök, és fél evőkanál sóval a rizshez adom. Amikor a víz fele elfőtt, a tisztított és szeletelt gombát is beledobom, összeforralom vele, aztán a tűzről levéve lefedve állni hagyom.
A lisztet forró olajon megfuttatom, de nem hagyom megbarnulni. Felengedem a tej felével, és habverővel csomómentesre keverem, aztán hozzáadom a maradék tejet. Hozzáöntöm a bort, belereszelek egy kevés citromhéjat, 1 gerezd fokhagymát és a sajtot. Folyamatos kevergetés mellett fölforralom, sózom, borsozom. Ha túl híg, akkor borral elkevert lisztet vagy keményítőt, ha túl sűrű, akkor bort öntök hozzá.
A csirkemelleket hosszában félbevágom, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítem, nagyon forró olajon kisütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre