Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos csirkemell parmezános sajtszósszal és gombarizottóval

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst szűrőben megmosom, egy kevés olajon megpirítom, aztán kétszer annyi vízzel felöntöm. Egy gerezd fokhagymát kés lapjával összetörök, és fél evőkanál sóval a rizshez adom. Amikor a víz fele elfőtt, a tisztított és szeletelt gombát is beledobom, összeforralom vele, aztán a tűzről levéve lefedve állni hagyom.

A lisztet forró olajon megfuttatom, de nem hagyom megbarnulni. Felengedem a tej felével, és habverővel csomómentesre keverem, aztán hozzáadom a maradék tejet. Hozzáöntöm a bort, belereszelek egy kevés citromhéjat, 1 gerezd fokhagymát és a sajtot. Folyamatos kevergetés mellett fölforralom, sózom, borsozom. Ha túl híg, akkor borral elkevert lisztet vagy keményítőt, ha túl sűrű, akkor bort öntök hozzá.

A csirkemelleket hosszában félbevágom, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítem, nagyon forró olajon kisütöm.

Megjegyzés

A sajtokat ömlesztett sajttal is lehet helyettesíteni. Csiperke helyett használhatunk bármilyen erdei gombát is, de erősebb ízük miatt figyelni kell az arányokra.
- leiric

Ezek is érdekelhetnek

Friss