Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, a cukrot összekeverjük egy mokkáskanál fahéjjal. A rétestésztát négybe vágjuk, minden réteget (kivéve az utolsót) megkenünk vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral, összesen legyen négy réteg. Az így kapott lapokat óvatosan behelyezzük a muffinsütő forma mélyedésébe. Sütőbe tesszük, és 180 fokon addig sütjük, míg a szélek világos-aranyszínűek nem lesznek. Ezután kivesszük a formákat.
Az almát előkészítjük és kockára vágjuk, ráöntjük a juharszirupot, megszórjuk a fahéjjal, a szárított bazsalikommal és a reszelt szerecsendióval.
Az előkészített rétestésztás kosárkákba belekanalazzuk az almás tölteléket. 190 fokon további 7-10 percig sütjük. Gyakran nézzük meg a süteményt, nehogy a réteslapok szélei megégjenek. Friss bazsalikomlevéllel és tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre