Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos tojás ( marokkói shakshouka)

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, majd megdínszteljük rajta az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhaggymát (kb. 8 percig, amíg a paradicsom leve elfő).  
  2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a maradék 2 ek olajat és beleütjük a tojásokat, majd lefedve főzzük 2-3 percig, míg a tojás megszilárdul.
  3. Ha elkészült, olajbogyóval és apróra vágott friss petrezselyemmel díszíthetjük.

SHAKSHUKA CSÍPŐSEN (ARAB LECSÓ)>>> 

SAJTOS-BESAMELES SÜLT TOJÁSOK>>> 

TÜKÖRTOJÁSSAL TÖLTÖTT ÉDESBURGONYA>>> 

Megjegyzés

Mentateával szokták kísérni. :) Jó étvágyat! - Tittikeeeh77

Ezek is érdekelhetnek

Friss