Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Batyus csirke

75 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Alufóliából kis batyukat készítek, amik mindenből tartalmaznak egy keveset: 1 besózott comb, 2 darab vöröshagyma, kb. 2 gerezd fokhagyma, 1-1,5 szemnyi krumpli, pár szelet szalonna. A végén az egészet megszórom borssal és majorannával, megsózom még kicsit, mert a krumplinak kicsivel több só kell, mint amennyi a szalonnából kisül. Nem kell sajnálni a majorannát sem! Mielőtt bezárnám a batyukat, egy kevés olajat is csorgatok a húsra - de aki fogyókúrázik, az ne tegye!

A batyukat elhelyezem egy tepsiben vagy tűzálló tálban, 200-220 fokos sütőben sütöm kb. 1 órán át. (Pontosan nem tudom, mennyi idő kell neki, úgy 50 perc után ki kell bontani egyet, és megnézni.)

Megjegyzés

Gyorsan összeállítható és egyszerű, de nagyon finom!

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek