Elkészítés:
1.) A csirkemellet finomra daráljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és összekeverjük egy tojással, és egy kevés apróra vágott kínai kellel. (Nekem nem volt darálóm, így botmixerrel dolgoztam, szép krémes lett a massza.)
2.) A másik tojás összekeverjük a liszttel, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, és 7 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Minden korong közepébe egy kis tölteléket teszünk, és batyuvá formáljuk.
3.) Közben elkészítjük az erőlevest, beletesszük a megmosott és csíkokra vágott kínai kel zsenge részeit. Óvatosan beleeresztjük a batyukat, és addig főzzük őket, amíg szépen megpuhulnak. (Nekem beletelt vagy fél órába.)
4.) Forrón, felaprított újhagymával megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre