Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bátor nyúlmájpástétom

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előző nap a fokhagymákat fokhagymanyomóval áttörjük, a tejjel összekeverjük, és ebbe a májat egy éjszakára beáztatjuk.

A vörösáfonyát egy kis tálba helyezzük, ráöntjük a céklapárlatot, egy éjszakára ezt is beáztatjuk.

Az elkészítés napján a vöröshagymát finomra vágjuk, és 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a májat, amit szintén megpirítunk.

Amikor a máj megpirult, a hagymás vajjal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék vajat, a céklapárlatba áztatott vörösáfonyát és a fűszereket, majd összeturmixoljuk. A turmixolás után szükség esetén még ízesítjük (lehet gazdagítani pirított baconnel, vékonyan szeletelt húsos szalonnával).

A masszát a tálalásra szánt tálra halmozzuk (ha van habzsákunk, abba töltjük, és mintás formára a tálra nyomjuk), majd hűtőbe helyezzük 2,5 órára tálalásig, így megszilárdul.

Friss bagettel (esetleg pirítva) és a szeletelt zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Ünnepi asztalok előétele lehet. Elkészíteni könnyű, az alapanyagok teszik különlegessé. Az ételt Ledő Mónika barátommal készítettük el. - duludo

Ezek is érdekelhetnek

Friss