Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bátor nyúlmájpástétom

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg nyúlmáj
  • 10 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,6 dl (4 evőkanál) tejszín
  • 4 dkg aszalt vörösáfonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tej
  • 1 cl céklapárlat
  • csipet só (ízlés szerint több)
  • 10-15 szem színes egész bors
  • 0,5 dkg (késhegynyi) őrölt szegfűszeg
  • 0,5 dkg (késhegynyi) őrölt koriander
  • A tálaláshoz:
  • 1 egész baguette (franciakenyér)
  • 1 paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 paprika
  • 1 fej lilahagyma (a díszítéshez)

Elkészítés

Elkészítés: Előző nap a fokhagymákat fokhagymanyomóval áttörjük, a tejjel összekeverjük, és ebbe a májat egy éjszakára beáztatjuk.

A vörösáfonyát egy kis tálba helyezzük, ráöntjük a céklapárlatot, egy éjszakára ezt is beáztatjuk.

Az elkészítés napján a vöröshagymát finomra vágjuk, és 5 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a májat, amit szintén megpirítunk.

Amikor a máj megpirult, a hagymás vajjal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék vajat, a céklapárlatba áztatott vörösáfonyát és a fűszereket, majd összeturmixoljuk. A turmixolás után szükség esetén még ízesítjük (lehet gazdagítani pirított baconnel, vékonyan szeletelt húsos szalonnával).

A masszát a tálalásra szánt tálra halmozzuk (ha van habzsákunk, abba töltjük, és mintás formára a tálra nyomjuk), majd hűtőbe helyezzük 2,5 órára tálalásig, így megszilárdul.

Friss bagettel (esetleg pirítva) és a szeletelt zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Ünnepi asztalok előétele lehet. Elkészíteni könnyű, az alapanyagok teszik különlegessé. Az ételt Ledő Mónika barátommal készítettük el. - duludo

Ezek is érdekelhetnek

Friss