Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baszk rumos csokoládéhab

MME MME
2 4.5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét feltördelem apró darabokra, összekeverem a vízzel. Gőz fölött főzöm kevergetne, amíg sűrű lesz. Egy kis időre félreteszem, hagyom egy kicsit hűlni, majd hozzákeverem a vajat, a rumot, és egyesével hozzákeverem a tojások sárgáját. A fehérjéből habot verek, és finoman hozzákeverem a csokoládés masszához.

Poharakba öntöm, és egy éjszakára hűtőbe teszem.

Megjegyzés

A fehérjét nem szabad túl verni, mert szemcsés lesz a hab. A rum felcserélhető likőrre. A csokidarabokat kávéval is fel lehet olvasztani. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss