Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bársonyvirággal ízesített húsgombóc zöldséges tabuléval

9 szavazat
55 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsgombóchoz ledaráljuk a húst, összekeverjük a zúzott fokhagymával, az apróra vágott friss korianderrel, a tojással, a lágy vajjal, a borral és a bársonyvirág szirmaival. Megsózzuk és vizes kézzel gombócokat formálunk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük őket.
  2. A kápiapaprikát a sütőbe tesszük és megsütjük.
  3. A vizet kevés sóval felforraljuk és a kuszkuszra öntjük. Lefedjük és állni hagyjuk amíg megpuhul.
  4. Az érett, kemény húsú paradicsomot felvágjuk, a megsütött kápiapaprikát meghámozzuk, felszeleteljük, a zsenge bébi cukkinit feldaraboljuk és mindent a kihűlt kuszkuszra öntünk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a mentalevelekkel. Az egészet óvatosan megkeverjük, közben a citrom levével és az olívaoaljjal ízesítjük.
  5. A tabulét tányérra tesszük és húsgombóccal kínáljuk.

 

Megjegyzés

A gombócok készülhetnek más húsból is. A tabulét önmagában fogyasztva is kényeztetés a gyomornak. - Cinegemadar

Ezek is érdekelhetnek

Friss