hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barna sós pogácsa

MME MME
3 4/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: Az élesztőből és az 1 dl langyos tejből kovászt készítünk, majd megkelesztjük. A 35 dkg lisztet elkeverjük a tojássárgájával, kevés sóval és a kovásszal, majd rétestészta keménységű masszát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, majd egy centi vékonyra nyújtjuk. A zsírt és a vajat összekeverjük 5 dkg barna kenyérliszttel, és rákenjük a kinyújtott rétestésztára. Összehajtogatjuk, majd többször egymás után kinyújtjuk, és ismét összehajtjuk. A hajtogatások között mindig pihentetjük, és miután kinyújtot­tuk, mindig megkenjük olvasztott sertészsírral. Pogácsa­szaggatóval kiszúrjuk, fél órán átpihentetjük, majd megken­jük kevés feketekávéval, és sütőben kisütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss