A barna sörös morzsasüti elkészítéséhez a grillsütőt berendezzük indirekt sütésre, és 200-220 Celsius-fokra hevítjük.
Amíg a sütő melegszik, addig előkészítjük a süteményt. Az őszibarackokat elfelezzük, kimagozzuk, felszeleteljük és egy kerámia- vagy öntöttvas formába tesszük.
Ezután a többi hozzávalót – a barna sört, a nádcukrot, a reszelt narancshéjat, a fahéjjal és az étkezési keményítővel – egy tálban szép sima masszává keverjük, majd ráöntjük a barackokra.
A tésztához mikróban (vagy a grillben egy hőálló edényben) felolvasztjuk a vajat, és belekeverjük a többi hozzávalót, míg egy morzsás állagú keveréket kapunk. Ezt a morzsát egyenletesen rászórjuk a sütőedényben lévő barackos keverék tetejére.
A sütőtálat betesszük az időközben felmelegedett grillsütőbe, és a desszertet zárt tető alatt kb. 20 percig grillezzük, míg a tetején a morzsa szép aranybarna színt kap.
Kissé kihűtve tálaljuk. Egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb édesség.
Nézd meg videón, hogyan készül a barna sörös morzsasüti őszibarackkompóttal!