Elkészítés: A margarint megolvasztom, a tejet ráöntöm, mikor kihűlt, hozzákeverem a cukrot és az élesztőt. Ha az élesztő felfutott, a tojással, sóval együtt összegyúrom a liszttel. Hűtőbe teszem, és ott pihentetem, amíg elkészítem a tölteléket. A mákot a cukorral együtt ledarálom, összekeverem a kandírozott gyümölccsel és annyi tejjel, hogy éppen csak morzsalékos legyen. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtom, rásimítom a tölteléket, és a két végét behajtva feltekerem. Tojással megkenem, megszurkálom, és közepes lángon készre sütöm. A cukor helyett mézzel is készülhető, akkor kicsit kevesebb tejet kell beletenni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre